“RANA OKLEVANJA” i “SOKOLOVO JEZERO”

18. Turneja Slobodne zone biće organizovana od sredine marta do početka juna u preko 50 gradova i opština u Srbiji. U okviru ovogodišnjeg izbora filmova donosi najnovija dokumentarna i igrana ostvarenja koja su bila izuzetno zapažena na globalnoj angažovanoj filmskoj sceni. Pažljivom selekcijom tima festivala prikazaće se filmovi koji su osvajali najveće nagrade i/ili pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

Ubska publika će  od 8. do 10. maja, imati priliku da pogleda šest  filmova, među kojima su „RANA OKLEVANJA“ i „SOKOLOVO JEZERO“, nagrađeni na 19. Festivalu Slobodna zona.  Na repertoaru ovogodišnje turneje biće i drugi deo trilogije reditelja Kristijana Pecolda, film „CRVENO NEBO“, kao i film „ZLO NE POSTOJI“. Takođe, biće prikazana i dva dokumentarna filma – „NEIZBRISIVA SEĆANJA“ i „DŽOANA BAEZ: JA SAM BUKA“.

 “RANA OKLEVANJA”

Igrani film,  zemlja: Turska, Francuska, Rumunija, Španija***   Velika scena  Doma kulture Ub***   Petak, 10. maj***   Projekcija u 18 sati***   Ulaz besplatan***   

Advokatici Džanan dani prolaze tako što jutra provodi u sudnici, a noći pored bolničkog kreveta svoje majke. Na dan izricanja presude optuženiku za ubistvo kojeg ona brani, Džanan mora da napravi moralni izbor koji će uticati na živote njene majke, sudije i branjenika.

 “SOKOLOVO JEZERO”

Igrani film,  zemlja: Francuska, Kanada***   Velika scena  Doma kulture Ub***   Petak, 10. maj***   Projekcija u 20 sati***   Ulaz besplatan***   

Bastijen i Kloi provode letnji raspust sa svojim porodicama na jezeru u Kvebeku. Stidljivi trinaestogodišnji Bastijen i njegova porodica odsedaju u kućici na jezeru, gde Bastijen upoznaje odvažnu šesnaestogodišnju Kloi. Ona je ljubiteljka folklora i lokalnih legendi i govori Bastijenu da duh opseda obližnje jezero. Uprkos jazu u godinama, dvoje tinejdžera stvaraju čvrstu vezu. Kako je spreman da prevaziđe svoje najgore strahove da bi zaslužio mesto u Kloinom srcu, raspust postaje buran ključni trenutak za mladog dečaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *