ФИЛМ  „УТАМА“

17. ТУРНЕЈА СЛОБОДНЕ ЗОНЕ***   Велика сцена Дома културе Уб***     Среда, 19. април 2023.***   Почетак пројекције у 20 сати***    Улаз слободан***  

Биће приказан и неки од победника 18. фестивала Слободна зона одржаног прошлог новембра – најбољи ангажовани филм међународне селекције „Утама“, играни филм о старијем пару боливијских староседелаца који се суочавају са суровим условима живота.
Фестивал ангажованог филма Слободна зона започео је 17. турнеју најзапаженијих остварења са прошлогодишњег издања, која ће бити одржана до 20. јуна у више од 50 места у Србији. Бесплатно ће се представити  најзапаженија остварења са прошлогодишњег фестивала Слободна зона.

Турнеја Слободне зоне представља један од највећих пројеката децентрализације филмског садржаја у земљи, чији је циљ развој и неговање филмске публике и ван великих културних центара. У складу с тим, скоро од почетка постојања фестивала – који се крајем године одржава у Београду, Новом Саду и Нишу – део фестивалских филмова долази и пред гледаоце у мањим срединама, чиме бивају оплемењени за врхунски филмски садржај и ужитак гледања покретних слика на великом платну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *