ФИЛМ „ЧАСНА СЕСТРА ФУДБАЛСКИ ТРЕНЕР“

17. ТУРНЕЈА СЛОБОДНЕ ЗОНЕ***    Велика сцена Дома културе Уб***     Четвртак, 20. април2023.***   Почетак пројекције у 20 сати***    Улаз слободан***  

Инспирација за филм „Часна сестра фудбалски тренер“ Роберта Буеса била је несвакидашња калуђерица Марина (Кармен Мачи) која је одлучила да састави фудбалски тим и лично тренира дечаке без родитељског старања, од којих ће један касније заиграти и за Реал Мадрид.

Фестивал ангажованог филма Слободна зона започео је 17. турнеју најзапаженијих остварења са прошлогодишњег издања, која ће бити одржана до 20. јуна у више од 50 места у Србији. Бесплатно ће се представити  најзапаженија остварења са прошлогодишњег фестивала Слободна зона.

Турнеја Слободне зоне представља један од највећих пројеката децентрализације филмског садржаја у земљи, чији је циљ развој и неговање филмске публике и ван великих културних центара. У складу с тим, скоро од почетка постојања фестивала – који се крајем године одржава у Београду, Новом Саду и Нишу – део фестивалских филмова долази и пред гледаоце у мањим срединама, чиме бивају оплемењени за врхунски филмски садржај и ужитак гледања покретних слика на великом платну.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *