СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА и ПРЕДСТАВА „СРПСКА ДРАМА“

14. „REPASSAGE FEST“

Уторак, 1. новембар 2022. у 19,30 сати*** Велика сцена Дома културе*** Свечано отварање фестивала***  Почетак такмичарског програма у 20 сати***

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ФЕСТИВАЛА

– Поздравна реч: Дарко Глишић, председник Општине Уб

– Уручење Плакете „Раша Плаовић“ Миодрагу Крстовићу за сезону 2020/2021.

– Свечано отварање Фестивала: беседа Миодраг Крстовић

– Такмичарски  програм: „СРПСКА ДРАМА“„Трстеничко позориште“ и Драмски атеље „Вук Караџић“, Грабовац – Србија.

ПРЕДСТАВА „СРПСКА ДРАМА“

Прва  такмичарска представа на Фестивалу је „Српска драма” у продукцији „Трстеничког позоришта” и Драмског атељеа „Вук Караџић” из Грабовца.

Представа је на 63. Републичком фестивалу аматерских позоришта у Кули освојила прво место и златну плакету Савеза аматера Србије у култури  и још шест награда, чиме се пласирала на међународни 65. Фестивал фестивала у Требињу, где је проглашена за најбољу представу по оцени стручног жирија и жирија публике и награђена са пет златних маски фестивала.

 „Српска драма“ Синише Ковачевића у режији Милоша Милошевића Шике и извођењу трстеничких аматера остварена је као балада о Срећковићима. То је миленијумски ход пакленим лавиринтом наше историје, од смрти на реци Марици и на Косову Пољу, балканским ратовима, светским ратовима и колико још опет балканских којим се завршава 20, а наставља 21. век. 

Удружење грађана „Трстеничко позориште“ основано је 2021. Њихови чланови су настављачи традиције трстеничког позоришног живота старог један век. Вишедеценијским радом у разним облицима постојања „Трстеничког позоришта“, глумци аматери су носиоци великог броја признања на разним фестивалима у земљи региону. „Српска драма“ је њихова прва представа од оснивања Удружења.

Драмски атеље Куд-а „Вук Караџић“ из Грабовца ради од 1984. у оквиру наведеног друштва, које је основано 1949. године. Има дечју, вечерњу и кабаре-сцену. Суорганизатор је Међународног фестивала дечјег драмског стваралаштва „Моравски цветић“ и учесник великог броја фестивала широм Србије и региона.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *