PREDSTAVA „MARE FJOČICA“ 

***14. „REPASSAGE FEST“***   Sreda, 2. novembar 2022.*** Dom kulture Ub***

DRUGI TAKMIČARSKI DAN

„MARE FJOČICA“ Kazališna družina „Kolarin“, Dubrovnik – Hrvatska

U takmičarskom delu programu Festivala,  predstaviće se Kazališna družina „Kolarin“ iz Dubrovnika (Hrvatska) sa predstavom „Mare Fjočica“.  

Višestruki pobednici 61. Festivala hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama (za najbolju predstavu, glavnu mušku i žensku ulogu i za najbolju sporednu mušku ulogu).

Komedija Josipa Lovrića „Mare Fjočica“, napisana krajem sedamdesetih godina, koju je režirao Paolo Tišljarić, na simpatičan način portretiše dubrovačku usedelicu Maru Fjočicu, koja se uprkos ljubomori svojih jezičavih suseda udaje za penzionisanog kapetana Cvijeta i tako stvara autentičnu sliku Dubrovnika onda, ali i danas, u kojoj će se prepoznati različite generacije gledalaca.

Kazališna družina „Kolarin“ osnovana je 2010. godine u cilju promocije dubrovačke književne i scenske reči, negovanja zavičajnog govora, izvođenja dramskih dela za decu i odrasle. Nakon  Stolova i stočića, Kolarini su dosad izveli i: Šporku kanastu, Skerac sa Svete Marije, Božić djeda Martina, Ribarske svađe, Matrimonijo, Čarobni božićni napitak, Vjeru iznenada, Novelu od Stanca, Dugonja, Trbonja i Vidonja, Ježevu kućicu, Marka Bruerovića, Karaoke šou  i  Do poslednje kapi krvi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *