ИЗЛОЖБА „МОЈЕ СЕЛО“

***Хол Дома културе Уб***  Уторак,  31. мај 2022. ***   Отварање изложбе у 19 сати***    Улаз  слободан***  

Изложба победничких и одабраних цртежа и свечано уручење награда

На наградни  ликовни конкурс „Моје село“, у организацији Установе културе „Културни центар Уб“, на коме су могли да учествују ученици основних школа из убске општине пристигло је 156 радова, а жири је одабрао по три најбоља рада у две узрасне категорије.

У категорији нижих разреда основних школа (од првог до четвртог), све три награде освојили су  ученици ОШ „Милан Муњас“. Прво место припало је Ангелини Дудић  (II-2), друго  Дини Стојаковић (IV разред ИО Руклада), а треће Немањи Николићу (I-1).

И у категорији виших разреда основних школа  убски ђаци побрали су главне награде. Аутор победничког рада је Лана Петковић (VII-3), док су ученице VI-3 разреда, Ања Миловановић и Ирена Радовановић, понеле другу, односно трећу награду.

За освојено прво место у обе категорије награде су ваучери у износу од 10.000 динара, за друго место  у вредности од 5.000 динара, а за треће књига.

Жири је похвалио још десет радова, чији су аутори Тијана Марковић, ученица IV-1 ОШ „Рајко Михаиловић“ Бањани, као и ђаци ОШ „Милан Муњас: Андреј Савић, Нађа Аћимовић (IV-1), Катарина Јаковљевић (VII-3), Огњен Старчевић, Ана Гулић (VI-1), Лена Јевтић (VIII-2) и Дуња Неговановић (III разред ИО Новаци).

Две посебне похвале за групне радове припале су ђацима ОШ „Душан Даниловић“ из Радљева и то првацима матичне школе и ученицима IV-2 Издвојеног одељења Каленић.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *