ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СПОМЕНАР ВЕЧНИМ СРПСКИМ ПРИЈАТЕЉИМА“ ДРАГАНА М. МИЛОШЕВИЋА

***Мала сцена  Дома културе Уб***  Среда,  11. мај 2022. ***   Почетак у 19 сати***    Улаз  слободан***  

“Писањем ове књиге желео сам да заокружим моје трилогијско посвећење проблему заборава, феномену ког сам у претходне две књиге (‘Народни будилник’ и ‘Хероине Србије-Вековник’), квалификовао као наш највећи национални грех. Овог пута пажњу сам усмерио на давање личног доприноса толико неопходном умањену заборава према осведоченим српским пријатељима, странцима који су у различитим историјским периодима и различитим поводима долазили у нашу земљу, неки од њих боравили привремено, многи одлучили да у њој остану до краја живота, а који су својим делима оставили неизбрисив траг у историји наше нације и државе. (Драган М. Милошевић, аутор)

У „Споменару“ је своје место нашло 80 личности – „странаца“ из 26 нација и култура Европе, САД, Азије и Аустралије. Међу њима доминирају Руси, Немци, Французи, Чеси, Јевреји, Грци, Британци…

На промоцији ће, поред Драгана Милошевића, говорити и рецензент књиге Томислав Кресовић, новинар, публициста и политички коментатор из Београда, док ће, испред организатора Установе културе, госте представити Радован Пулетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *