ИЗЛОЖБА ЛИКОВНИХ РАДОВА

***Хол Дома културе Уб***  Четвртак,  12. мај 2022. ***   Отварање изложбе у 18 сати***    Улаз  слободан***  

Ова изложба  ликовних радова Раде Младеновић, Азре Сарач и Милоша Живковића   резултат је  радионице „Како провести дан или цртање прстима“ и омаж је великом америчком уметнику Џексону Полоку (1912 – 1956) који је сликао прстима.

„Џексон Полок је уметник који је ослободио слику од мотива и олакшао нам рад када је у питању особа која слабо види и није у могућности да се бави детаљима. Рада Младеновић, Азра Сарач и Милош Живковић желе да се опробају у свету сликарства и ми им пружамо лакши пут. То је прилика да се особе са инвалидитетом укључе у ликовни живот као равноправни и да оставе свој печат. Овај начин рада ће им омогућити радост и отворити пут у свет који не треба да се преводи, он је већ ту и сам чини ову групу и задовољнoм и оствареном.

Наше друштво ће морати у блиској будућности да отвори врата овим људима, који су окружени многим решеткама и да им пружи прилику коју  заслужују. Рада, Азра и Милош су кроз мотив и технику коју је на свет донео Џексон Полок ушли у фазу комуникације и реализације контакта између људи. Изложба им је омогућила не само излагање, него и путовање, и то је управо оно што су хтели. Надамо се да ће наставити да стварају , путују и комуницирају, а то је задатак галерија.“  (Душан Рајшић, академски вајар)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *