„Млади под контролом… дигитална деменција! Шта чинити?“ – трибина и промоција књиге

*** Мала сцена Дома културе Уб ***   Понедељак, 31. јануар 2022. у 18 сати ***   Улаз слободан***  

У организацији Установе културе  „Културни центар Уб“  и Градске библиотеке „Божидар Кнежевић“ одржаће се трибина поводом представљања књиге „Млади под контролом… Дигитална деменција! Шта чинити?“, аутора Недељка В. Јовића.

 Аутор је дипломирани психолог који се више од 25 година бави болестима зависности, са посебним аспектом на психосоцијалну проблематику зависника и његове породице.

„Несумњиво је привилегија живети у ери дигиталне револуције, која свима доноси велике бенефите, али се, притом, занемарује и њене евидентне опасности. Са аспекта социјалне психологије (и психопатологије), злоупотреба личних информација са потенцијалним губитком приватности је главни проблем данашњице, коме су посебно изложени млади. Непромишљено остављање података на различитим сајтовима представља огроман маневарски простор за манипулацију људима, уз потенцијалну могућност суптилног контролисања, али и других видова злупотребе, што аутор детаљно елаборише у овом приручнику, критички се фокусирајући на негативне аспекте  `дигиталне ере`. Термин дигитална деменција метафорички илуструје промене у личности до којих доводи некритичко кориштење компјутера и интернета, алудирајући на дисфункцију конгнитивног процеса и занемаривања логичког мишљења, посебно код младих.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *