„ШАШАВИ БЛУЗ“

23. „Убске вечери“***

Уторак, 27. јул 2021. у 20 сати***

Велика сцена Дома културе Уб***

Позоришна представа за децу***

Манифестација „Убске вечери“, 23. по реду, завршава се на Убу представом „Шашави блуз“. Ова позоришна представа за децу биће одиграна  на Великој сцени  у извођењу  позоришта Итака из Београда, а мали љубитељи позоришта поново ће моћи да уживају у позоришним чаролијама.

 „У представи `Шашави блуз`, по мотивима текста Душка Радовића, на веома духовит и занимљив начин је објашњено деци, а и одраслима ко је `крив` што деца говоре ружне речи и зашто не би требало да их говоре. Најружнија реч у представи а и на свету у том моменту је реч ШАШАВ.

У првом делу представе креће се у потрагу ко је изговорио ту најружнију од свих ружних речи на свету. Да ли је ту реч измислила принцеза Катарина?! Мали принц Леополд?! Мудра дадиља има јако тежак задатак да испита да ли је неко од ово двоје по мало размажене деце измислило или чуло ту ружну реч од некога? Принцеза је чула од малог принца, мали принц од куварице Маргарите, која је заљубљена у краљевског официра а и он у њу, који је кренуо у потрагу за ружном речи са задатком да обеси оно лице које је имислило ружну реч! Да ли је његова љубав измислила ружну реч?!!! Не! Чула је од старог коњушара Барнабаса, стари Барнабас од Клаудија који живи на обали реке Мен и свађа се са ветровима и назива их ружним речима.
Да ли је Клаудије измислио ружну реч? Сазнаћете ако погледате ову веома духовиту, динамичну и поучну причу која обилује са доста добре музике, (класике, дечјег шашавог блуза) и урнебесних кореографија.“

За све посетиоце, улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *