ДЕЧЈА ПРЕДСТАВА „КРАЉ МАЈМУН“

 Велика сцена Дома културе Уб***   уторак,  27. април 2021.  у 18  сати***    Цена улазнице 300 динара***    

На Великој сцени Културног центра биће изведена дечја представа „Краљ мајмун“,  комедија забавно-образовног карактера рађена по мотивима истоимене Доситејеве басне. Уз помоћ лутки, глуме и игре, уобличена у жанр комедије, ова представа ће испричати деци ову живописну басну. Главни ликови Доситејеве басне су лав, мајмун, лисица и вук.

„ Радња ове комичне представе одвија се у џунгли, где влада краљ лав. Због своје старости краљ се одриче своје краљевске круне. Многе животиње желе да наследе његову круну, међутим, она ни једној не паше. Појављује се мајмун који својим смехотресним вратоломијама задобија симпатије осталих животиња и тако постаје краљ. У рукама мајмуна краљевска круна постаје играчка. Лисица се није сложила да на челу животињског царства буде будаласти мајмун и поставља му клопку од банана. Мајмун бива насамарен, испада смешан и остаје без круне. На крају се ипак појављује стари мудри краљ лав који својом мудрошћу побеђује површност мајмуна и тиме задобија поверење осталих животиња.

Циљ представе је да децу подстакне на размишљање и упути их на мудрост као људску врлину, тиме што ће је супротставити људској глупости, бахатости и површности. Ту су и друге врлине које се овом представом истичу, као што су и умереност, храброст и праведност.“

Због епидемиолошке ситуације обавезна резервација на телефон 064/8160751.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *