ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА „НОЋ БОГОВА“

Велика сцена Дома културе Уб***   четвртак, 22. април 2021. у 19,30 сати***   Цена улазнице 500 динара*** 

У представи „Ноћ богова“ најизвођенијег хрватског позоришног писца Мире Гаврана,  играју Дејан Луткић, Војин Ћетковић и Небојша Илић.

Једне вечери на десетогодишњицу пријатељства краљ Луј XIV (Ћетковић), дворска луда (Луткић) и писац Молијер (Илић) се заједно опијају евоцирајући успомене на прохујала времена. Усред весеља, краљ открива да је сазнао да њих двојица играју фарсу о њему у којој га исмејавају, па присиљава своје пријатеље да ту фарсу одиграју само за њега.

„Као у већини комада написаних од друге половине 20. века не постоји јасно жанровско одређење. Ако би морала да се измисли жанровска кованица за ову представу, то звучи отприлике: трагикомедија са елементима фарсе у оквиру политичког театра. Или како се обично то описује, доста слободним термином – ‘животна представа'“, кажу глумци.

Гавранов динамичан комад о љубави, пријатељству и владању, пун неочекиваних обрта који позоришној публици задржавају дах, у протеклих четврт века имао је чак 19 позоришних премијера широм света од Сарајева, Марибора, Подгорице и Мостара до Вашингтона, Мелбурна, Софије, Прага…“ 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *