ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ФРЕНКИ И ЏОНИ”

Велика сцена Дома културе Уб***  Уторак,  7. децембар 2021. у 20 сати ***   Улазница 400 динара***   Резервације на телефон: 014/ 411-111 или 064/8160-751***

На Великој сцени биће изведена романтична комедија Теренса Мек Нелија “Френки и Џони” у којој насловне улоге тумаче глумци Народног позоришта Слобода Мићаловић (Френки) и Игор Ђорђевић (Џони).

Главни јунаци су двоје усамљених средовечних људи – несигурна конобарица Френки и кувар Џони, који је управо изашао из затвора. Комад прати ово двоје припадника садашњег друштва, у коме и даље важе устаљене норме да се до 35. године треба венчати, добити децу и имати стални посао. У супротном, појединац који то није остварио сматра се отпадником. Френки и Џони за собом имају пун гепек фрустрација, али се упркос томе спајају и почињу живот из почетка.

„`Френки и Џони` је актуелан и неопходан комад, јер се сви понашамо као да смо самим рођењем толико емотивно повређени да би до краја живота требало од нечег да се бранимо сопственим илузијама иза својих штитова недодирљивости, а то неминовно води ка празнини. Овај комад говори о скидању оклопа и гардова. О дозвољавању могућности да будемо вољени. О дозвољавању могућности да будемо повређени. Сви тражимо љубав, али да ли смо способни да волимо? Ова партија шаха двоје интелигентних и атрактивних, али емоционално осакаћених људи, ипак је дирљива јер они пристају да дају шансу вези која од старта изгледа осуђена на пропаст и освајају нас идејом да и „аутсајдери“ могу једноставно упловити у луку љубави. Јер, као што Џони каже: Никада не бираш љубав. Она бира тебе.“

Након извођења представе, прошлогодишњем лауреату награде „Раша Плаовић“, Игору Ђорђевићу биће уручена истоимена плакета. Награду додељује Народно позориште из Београда за најбоље глумачко остварење на свим београдским сценама у сезони, а Општина Уб плакету „Раша Плаовић“. Ђорђевић је добитник ове награде за сезону 2019/20. и додељена му је за насловну улогу у представи “Калигула”, познатој драми нобеловца Албера Камија, у режији Снежане Тишић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *