ТРЕЋИ ТАКМИЧАРСКИ ДАН

13.  „Repassage fest“***   Велика сцена Дома културе Уб*** Субота, 6. новембар***   Почетак у 20 сати***

У такмичарском делу програму Фестивала представиће  се и Центар за културу „Војислав Булатовић Струњо“ из Бијелог Поља (Црна Гора) са представом „Власт и њена опозиција”, коју је по тексту Небојше Ромчевића режирао и адаптирао Зоран Ракочевић.

„Da ne bih po hiljaditi put ispisivao redove o našim nikad završenim tranzicijskim tumaranjima po rubu građanskog društva, koje zarobljeno u kavezu predpolitičkog simulira postpolitičko, ispisaću naznake sižea ovog komada.

Prosječna porodica intelektualaca u propadanju, koja bezuspješno odgaja svoj podmladak, ćerku koja ne pokazuje nikakvo interesovanje za napredak, duhovnost, čak ni empatiju prema drugim ljudima, pristaje da se upusti u političke vode kako bi stekla društveni status koji će da im donese blagostanje. Prije svega naklonost sopstvenog djeteta koje je pojela pošast konzumerističke osrednjosti, inertnosti i nezainteresovanosti. Naravno, kako to sa prodajom duše i sopsvenih ideala obično i biva, novac i položaj ih samo još više unesreće i udalje od djeteta. 

I na kraju želim dodati, bili vlast, bili opozicija, bili agitatori ili apstinenti, bili ateisti, vjernici, anarhisti ili nacionalisti, moramo biti svjesni gore pomenute simulacije svih procesa koji su nam se zbivali u prethodnim decenijama i pobjeći na vrijeme sa ovih prostora, jer drugog rješenja nema.“

Zoran Rakočević, reditelj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *